Sunday, March 18, 2012

Zebra Cake

The zebra Cake


This is a delicious Black - White Zebra cake, popular in Tuscany. You can eat this cake for breakfast or for dessert, children love it ! 

Servings: 6/8 

INGREDIENTS 
400 gr flour 
5 eggs 
125g butter 
1 glass of milk 
2 teaspoons of baking powder 
400 gr sugar 
50 gr cocoa 

PREPARATION:
In a medium bowl mix eggs and sugar. Add flour, butter and milk! The batter must be smooth. Add backing powder. Divide the batter in 2 bowls and cocoa in 1 of these. If the cocoa batter is not very smooth ,you can add a little more of milk. Then grease a circular or a rectangular pan or line the pan with parchment paper and pour alternately the "white" batter and the cocoa one in it. Put in a oven at 180 for 45-50 minutes.

INGREDIENTI

400 gr farina
5 uova

 125g burro
1 bicchiere di latte
1 bustina di lievito in polvere
Zucchero 400 gr
50 gr di cacao o cioccolato fondente


  PREPARAZIONE


 In una ciotola media mescolare uova e zucchero. Aggiungere la farina, il burro e il latte fino ad ottenere un composto liscio ed omogeneo.. Aggiungi il lievito in polvere. Dividere l'impasto in 2 ciotole e in una aggiungere il cacao. Se l'impasto con il cacao non è molto liscio, è meglio aggiungere un po' più di latte. Poi ungere o foderare la teglia con carta da forno e versarvi la pastella alternativamente "bianco" e quello del cacao in esso iniziando dal centro. Mettere in un forno a 180° per 45-50 minuti.

Tuscany in a Nutshell E-mail: tuscanyinanutshell.blogspot(at)gmail.com
By Tuscany in a nutshell on Google+ Published: Updated: